BRAMBOROVÝ GULÁŠ

 

1 větší cibule

olej

1/2 šišky gothaje

3 velké brambory

1 kostička bujonu

1 lžička soli

majoránka

sladká paprika

drcený kmín

smetana na vaření

polohrubá mouka

 

POSTUP:

Ve vetším hrnci osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky na oleji, přidáme 1/2 šišku gothaje též nakrájenou na kostičky, dále kostičku bujonu osmahneme, aby se salám lehce osmažil, zalijeme 1litrem vody, přidáme lžičku soli, sladkou papriku, tak, aby byl "buřtguláš, bragulda" lehce červený, majoránku a drcený kmín. Zahustíme smetanou na vaření a polohrubou moukou, když nemáme smetanu, stačí voda a polohrubá mouka. Vaříme 45min. Podáváme dle chuti s chlebem. Dobrou chuť!