BÁBOVKA
15dkg cukr krystal
2 vejce (žloutek)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrneček mléka
35 dkg polohrubé mouky
1/8 másla
rozinky
kakao ( mramorování)
kokos
máslo (Flora)
POSTUP:
V jedné misce si utřeme máslo, cukr a žloutky. Když je směs ušlehaná přimícháme ji do druhé mísy, kde máme naváženou mouku a prášek do pečiva a mléko s rozinkama. Bílky si zvlášť ušleháme v tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem, lépe se vyklopí, protože kokos je sám o sobě mastný. Efekt mramorování: těsto si rozdělíme na dvě části a do druhé přimícháme kakao a střídáme při lití do formy.
Pečeme v předehřáté troubě, tzn. 20min. na 200 stupňů si předehřejeme troubu, poté vložíme bábovku na 45min. na 180 stupňů, bábovku zjistímě špejlovou metodou zda je již hotová.
DOBROU CHUŤ!