BÁBOVKA

 

 

15dkg cukr krystal

2 vejce (žloutek)

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

1 hrneček mléka

35 dkg polohrubé mouky

1/8 másla

rozinky

kakao ( mramorování)

kokos

máslo (Flora)

 

POSTUP:

V jedné misce si utřeme máslo, cukr a žloutky. Když je směs ušlehaná přimícháme ji do druhé mísy, kde máme naváženou mouku a prášek do pečiva a mléko s rozinkama. Bílky si zvlášť ušleháme v tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem, lépe se vyklopí, protože kokos je sám o sobě mastný. Efekt mramorování: těsto si rozdělíme na dvě části a do druhé přimícháme  kakao a střídáme při lití do formy.

Pečeme v předehřáté troubě, tzn. 20min. na 200 stupňů si předehřejeme troubu, poté vložíme bábovku na 45min. na 180 stupňů, bábovku zjistímě špejlovou metodou zda je již hotová.

DOBROU CHUŤ!